هواپیمای بمب افکن B52 یکی از قابل اعتمادترین هواپیماهای جنگنده در طول تاریخ است که تا به امروز در بسیاری از نبردها شرکت داشته و مورد استفاده قرار گرفته است. آمریکا در سالهای گذشته سیستم این بمب افکن را بهروزرسانی کرده و احتمالاً تا چندین دهه آینده همچنان به پرواز در آسمان ادامه خواهد داد.
بمب افکن b52 چیست؟
هواپیمای بوئینگ ب ۵۲ | Boeing B-52 Stratofortress یک بمب افکن دوربرد استراتژیک ساب سونیک با موتور جت است که پهنای بال آن به ۵۶ متر میرسد.
بمب افکن B-52 بوئینگ برای اولین بار در ۱۵ آوریل ۱۹۵۲ (۲۶ فروردین ۱۳۳۱) پرواز کرده که شاید حتی پدران شما نیز متولد نشده بودند یا در کودکی به سر میبردند!
هواپیمای بمب افکن ب ۵۲ نقش مهمی در جنگ سرد و همچنین جنگ ویتنام داشته است. در این مطلب شما را با ده واقعیت جالب درباره بمب افکن B52 آشنا میکنیم.
اسم واقعی بمب افکن B52 استراتوفورترس است
در حالی که بمبافکن ب ۵۲ اغلب با نام BUFF خطاب میشود، اما نام رسمی آن استراتوفورترس است. بی ۵۲ یک هواپیمای غول پیکر است که پهنای بال برابر با ۵۶ متر، طول نزدیک به ۴۹ متر و ارتفاع تقریبی ۱۲ متر دارد.
بمب افکن B52 به ۸ موتور جت مجهز شده است
این بمب افکن غول پیکر ۸ موتور جت توربوفن Pratt &Whitney دارد. برد بی ۵۲ با هر بار سوختگیری بیش از ۱۴ هزار کیلومتر است و میتواند بیش از ۳۱ هزار کیلوگرم بار حمل کند.
بمب افکن B-52 برای ادای احترام به ژنرال کرتیس لهمی طراحی شد
کرتیس لهمی از پتانسیل رشد بمب افکنها اطلاع داشت و با نام “Air Boss” شناخته میشد. کرتیس یک متخصص فنون جنگی ماهر بود و یک جمله معروف داشت: اگر میخواهید از قدرت نظامی استفاده کنید، باید از نیروی نظامی غافلگیرکننده استفاده کنید. بمب افکن B52 برای ادای احترام به این ژنرال طراحی شده است.
BUFF در نظارت بر روی اقیانوس کارایی بالایی دارد
بمب افکن B52 میتواند در ماموریتهای مینگذاری و عملیاتها علیه کشتیها به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا کمک کند. این بمب افکن عظیم الجثه میتواند بر روی ۳۶۴ هزار کیلومتر مربع از سطح اقیانوس نظارت داشته باشد و دو فروند بی ۵۲ قادر به انجام چنین ماموریتی در کمتر از دو ساعت خواهند بود.
بمب افکن B52 میتواند ۳۲ هزار کیلوگرم سلاح حمل کند
درون این بمب افکن میتوان ترکیبی از مهمات مانند بمبها، مینها و موشکها قرار داد. این بمب افکن همچنین سلاحهای مختلف دارد. در تصویر بالا میتوانید تمام جنگافزار قابل حمل توسط این هواپیما را در یک تصویر در کنار هم ببینید.
در ابتدا یک توپ ۲۰ میلیمتری M61 Vulcan بر روی مدل H این هواپیما قرار داشت که در سال ۱۹۹۱ از روی آن برداشته شد. هزینه هر ساعت پرواز با این بمب افکن به ۷۲ هزار دلار میرسد.
بمب افکن B52 هر ساعت تقریبا ۱۳ هزار لیتر سوخت مصرف میکند که میتواند به ۷۵ هزار لیتر نیز افزایش پیدا کند. این هواپیما میتواند تقریباً ۳۲ هزار کیلوگرم محموله حمل کند و ۱۴۱ تن سوخت داشته باشد.
ب ۵۲ سیستم ایجکت منحصر به فردی دارد
۵ خدمه این بمب افکن هرکدام یک صندلیپران یا صندلی ایجکت دارند. دو نفر از آنها شامل ناوبر و ناوبر رادار با باز شدن دریچه به سمت پایین خارج میشوند. پس از باز شدن دریچه، جاذبه و باد این دریچه را برمیدارد. سه صندلی پرتاب دیگر برای خلبان، کمک خلبان و افسر جنگ الکترونیکی به سمت بالا پرتاب میشوند.
هم اکنون ۵۸ بمب افکن B52 هنوز فعال هستند
۱۸ بمب افکن BUFF در حالت رزرو قرار دارند و B-52H از نظر عملیاتی یک مدل فعال است. فروندهای فعال در دو پایگاه نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا مستقر هستند و در سه واحد Wing پرواز میکنند.
مدلهای اولیه مشکل دمای کابین داشتند
مشکلات فنی در عملیاتهای اولیه این بمب افکن رایج بودند. اتاقک خلبان اغلب با نور خورشید بسیار گرم میشد اما خدمه در بخش پایینی کف بسیار خنکی را تحمل میکردند. اگرچه دما برای خلبان و بخش بالایی افزایش پیدا میکرد، اما افراد در بخش پایینی یخ میزدند و اولویت با این خدمه بود.
بمب افکن B-52 تا سال ۲۰۴۰ پرواز خواهد کرد
بمب افکن BUFF فعلاً بازنشسته نمیشود و تا دو دهه دیگر به نیروهای آمریکایی کمک خواهد کرد که سرویسدهی آن را به ۹۰ سال میرساند.
در سال ۱۹۶۱ دو بمب اتمی از بی ۵۲ در آمریکا سقوط کرد
در عملیات Coverall، یک بمب افکن B-52G حامل دو بمب اتمی Mark 39 بود و زمانی که خلبان کنترل هواپیما را از دست داد، محموله آن سقوط کرد. این بمبها فعال نشدند و اگرچه ۵ مرحله از ۶ مرحله توالی مسلح کردن تکمیل شده بود، اما سوییچ هنوز در موقعیت ایمن قرار داشت و به همین علت، بمبها سالم باقی ماندند.
در سال ۱۹۹۱ آمریکا ۳۶۵ بمب افکن B-52 را نابود کرد
در سال ۱۹۹۱ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا تحت معاهده START تصمیم به نابودی ۳۶۵ فروند بی ۵۲ گرفت. این هواپیماها به ۵ قطعه با تیغه فولادی به وزن ۶۰۰۰ کیلوگرم خرد شدند و هر کیلوگرم آنها به قیمت ۲۴ سنت فروخته شدند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0