گلوگاه ما

نماینده ولی‌فقیه در سپاه در نشست خبری عنوان کرد: تحول عمده‌ در نظام عقیدتی سپاه

حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز(شنبه) در آستانه فرا رسیدن سالروز شهادت استاد مطهری و هفته عقیدتی سیاسی سپاه در نشستی خبری پیرامون دستاوردهای سپاه در حوزه عقیدتی سیاسی و مسائل روز مطالبی را بیان کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی گفت: تحول عمده‌ای در نظام عقیدتی سپاه در مبانی، اصول و محتوا و شیوه ها و روش ها به وجود آمده که در کنار بنیه اقتصادی، بنیه سیاسی نیز تقویت شود.

وی با اشاره به نقش عنصر عقیده و بینش سیاسی در شکل‌دهی ذهن، نگرش و رفتار انسان‌ها گفت: آغازگر این راه انبیاء الهی بودند که تلاش کردند نگاه انسان را به هستی تغییر داده و بینشی تاثیرگذار در رفتار او به وجود آورند به این خاطر که آنچه به حرکت انسان جهت می‌دهد باور و اعتقادات اوست.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه تفاوت مکاتب مختلف جهان را ناشی از جهان بینی دانست و تصریح کرد: به طور مثال اعتقاد به مکاتب لیبرالیسم، سوسیالیسم و اسلام متفاوت بوده و تمامی آثار و برآیند آنچه که بر اعتقاد مبتنی است متفاوت خواهد بود.
وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی اسلامی تفاوت‌هایی در انتخاب رهبری، قانون‌گذاری، مدیریت نظامات، بایدها و نبایدها وجود دارد که این تفاوت‌ها از جهان‌بینی و عقیده ناشی می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی علت بسیاری از ناهنجاری‌ها را فقدان عنصر عقیده و یا دستگاهی که این عنصر را بارور کند دانست و تصریح کرد: بر این اساس تکیه‌گاه اصلی سپاه بر عقیده و ایمان است و به هر مقداری که اعتقاد و باور در این نهاد انقلابی بیشتر شود ثبات و استحکام نظام نیز بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه با نگاهی به مکتوبات دانشمندان در صد سال گذشته با چند پدیده تاثیرگذار مواجه می‌شویم اظهار داشت: انقلاب کبیر فرانسه با شاخص‌هایی چون اومانیسم، سکولاریسم، آزادی بی حد انسان ها و مدل قرارداد اجتماعی برای اداره بشر از جمله پدیده هایی است که در این صد ساله بر فرهنگ سایه گسترانیده است.
نماینده ولی فقیه در سپاه اضافه کرد: انقلاب اکتبر شوروی که در آن اصالت به ماده داده شد و پیامد آن انکار متافیزیک بود دیگر پدیده تاثیرگذار طی این سالها بوده است.
وی ناسیونالیسم را سومین مکتبی دانست که هیتلریسم، صهیونیسم، پان ترکیسم، پان عربیسم و ناسیونالیسم ایرانی از پیامدهای این جنبش فکری بودند و افزود: پدیده دیگری گه بر آثار دینی ما سایه انداخته بود نحله‌های فکری مانند: صوفی‌گری، بهائی‌گری و وهابی‌گری بود و روحانیت و علما در این صد سال در مواجهه با این پدیده ها کتابهایی نوشتند.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان اینکه اساس اعتقاد دینی در عصر شهید مطهری مورد سوال بود اظهار داشت: در آن زمان اصل توحید، نبوت، امامت و معاد مورد سوال بود و پدیده مادی گرایی بر جهان اسلام سایه انداخته بود اما به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی بسیاری از آن مسائل را به خودی خود حل کرد و امام خمینی(ره) ثابت کرد نه تنها دین افیون ملت ها نیست بلکه منشا بزرگترین تحولات است.
نماینده ولی فقیه در سپاه تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئله روز بحث حاکمیت دینی شد که آیا دین می تواند اداره جامعه را بر عهده گیرد یا نه.
وی با بیان اینکه تحولی در نگرش به مسائل اعتقادی باید به وجود آید تصریح کرد: تحول عمده ای در نظام عقیدتی سپاه در مبانی، اصول و محتوا، شیوه ها و روشها از 2 سال قبل آغاز شده که این طرح جامع به اتمام رسید و از سال 90 اجرایی شد.
وی افزود: در این طرح جامع بنیه اعتقادی به موازات هم تقویت شده و بصیرت و بینش سیاسی قوی در کنار عقیده و باور مورد توجه قرار می گیرند.



ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: