کلیپ | پخت نان محلی مازندران برای شب یلدا

در زبان فارسی به شب یلدا ، «شب چلّه» نیز می گویند و در مازندران نیز یلدا را با همین نام یعنی «چلّه شو» می شناسند. اما چرا شب چلّه ؟ زمستان در تقویم شمسی، ۸۹ روز و در سال های کبیسه ۹۰ روز طول می کشد. از اول دی تا ده بهمن که چهل روز اول زمستان است را «چلّه بزرگ» و بیست بهمن تا بیست اسفند را «چلّه کوچک» می نامیدند و چند روز آخر اسفند را منتظر بهار می ماندند. چون شب یلدا همان آغاز چلّه بزرگ است، به آن «شب چلّه» و یا به قول مازندرانی ها «چلّه شو» می گویند.
در مازندران به جرات میتوان گفت که بخش مهمی از انجام تدارکات یلدا بر عهده خانمهای خانواده است. آماده کردن انواع شیرینی محلی خانگی، نان محلی، غذاهای لذیذ شب چله و چیدمان میز یلدا همانند بسیاری از شهرهای ایران توسط خانمها و مادران خانه انجام میشود.
بانوان روستایی مازندرانی در مناطق ییلاقی این استان زیبا با فرارسیدن شب یلدا؛ نان محلی را که بسیار خوشمزه است در تنور پخت کرده و این نانها با شیر و زرده تخم مرغ و کنجد نیز آغشته میکنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : 0